Voorkom problemen met de waterdruk

Blog

Water hoort met kracht uit kranen te spuiten. Althans, dat is wel het beeld dat we hebben van water in Nederland. Als we onder de douche gaan staan, willen we zo veel mogelijk dat het water snel en soepel naar beneden komt, liefst nog met een beetje kracht. Als er iets aan de hand is met de waterdruk, dan merken we dat over het algemeen direct. Wat zijn oorzaken van een lage waterdruk en bovenal: wat kunt u eraan doen om dat te voorkomen?

Oorzaak 1 – veel druk op het waternetKraan

Een veel gehoorde oorzaak in de zomer. Te veel druk op het waternet. Dat betekent in feite dat er te veel mensen tegelijkertijd in Nederland op zoek zijn naar water. Bijvoorbeeld om de tuin te sproeien of om iets anders nuttigs te doen in en rond de woning. Met water. Dat zorgt voor een lagere druk.

Oorzaak 2 – een verstopt zeefje

Jazeker, soms is dat de oorzaak. Zeker als er veel kalk in het water zit, raken de zeefjes op kranen vaak verstopt. Maak ze schoon met azijn en voilà, het water gaat weer stromen.

Oorzaak 3 – de hoofdkraan staat niet open

Dit klinkt als een oorzaak voor captain Obvious. Maar het zal u verbazen hoeveel mensen niet helemaal de hoofdkraan open draaien nadat ze deze tijdelijk hadden afgesloten.

Mocht u na het wegvallen of wegnemen van al deze mogelijke oorzaken nog steeds last hebben van een lage waterdruk, dan is het zaak om even contact op te nemen met een expert zoals een loodgieter. Die kan u precies vertellen wat het nog meer kan zijn.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Deskundig en professioneel
Snel ter plaatse
Altijd bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button