Radiator reparatie Hoorn verwarmingsmonteur

Onze huizen wordt verwarmd met behulp van een verwarmingsinstallatie. Dit is een installatie met verschillende onderdelen die er samen voor zorgen dat we op de vele koude dagen kunnen genieten van een lekker aangenaam warm huis. Een verwarmingsinstallatie bestaat onder andere uit de cv ketel, gasleidingen, waterleidingen en radiatoren. De cv ketel verwarmt met behulp van gas, het water dat vervolgens door de waterleidingen naar de radiatoren wordt vervoerd. Het warme water in de radiatoren zorgt er vervolgens voor dat deze warmte uitstralen en ons huis verwarmen. Alle onderdelen van deze installatie zijn essentieel en wanneer er één kapot is moet deze dus snel gerepareerd worden. Wanneer uw radiator kapot is dan kunt u contact opnemen met onze verwarmingsmonteur voor een radiator reparatie in Hoorn.

Hoe kunt u zelf een radiator ontluchten?

Heeft u last van een tikkende kraan dan adviseren we u om de radiator te ontluchten. Het enige wat u nodig heeft is een doekje en een ontluchtingssleuteltje. Een radiator is vrij eenvoudig te ontluchten als u het onderstaande stappenplan volgt:

  1. Zet de temperatuur omlaag van uw thermostaat
  2. Draai de radiatorkranen dicht
  3. Ontlucht de zijkant van de radiator met een ontluchting sleutel
  4. Als u de zijkant los heeft gedraaid komt er vocht uit het systeem, vang dit op met een doekje
  5. Draai het ventiel er weer terug op met de ontluchting sleutel
  6. U kunt de radiator weer opendraaien
  7. Tenslotte kunt u de temperatuur van de thermostaat weer omhoog zetten

Vervangen of repareren

radiator moersleutelAfhankelijk van wat er precies kapot is aan uw radiator zal er voor gekozen moeten worden of we de radiator vervangen of kiezen voor een radiator reparatie. Simpele dingen aan een radiator kunnen vaak nog gerepareerd worden, maar is de radiator echt stuk dan is het niet altijd mogelijk om deze te repareren. In deze gevallen hebben onze verwarmingsmonteurs ook de onderdelen paraat om een radiator te vervangen. Het is zelfs mogelijk om de radiator te vervangen voor een mooie designradiator die perfect bij het interieur van uw huis past. Heeft u problemen met uw radiator en bent u op zoek naar een betrouwbare verwarmingsmonteur? Neem dan contact op met onze loodgieters voor een afspraak!

Bel nu onze loodgieter

Waarom zijn wij uw vakman?

Erkend loodgietersbedrijf
Voordelige prijzen
Snel ter plaatse
Altijd bereikbaar

Neem contact op

Bent u op zoek naar een loodgieter bij u in de buurt? Wij helpen u graag met o.a. ontstoppingen, cv-ketel onderhoud en lekkages. Door onze vakkundige medewerkers worden alle problemen opgelost, zelfs op zaterdag en zondag!

Call Now Button