Tips om verstoppingen te voorkomen

Blog

Het gevolg van een verstopte afvoer is dat het water niet of nauwelijks wegstroomt. U kunt dit probleem te lijf gaan met een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel. Daarnaast kan een loodgieter u verlossen van een verstopping. De kosten lopen echter hoog op wanneer er geregeld een verstopping in de afvoer zit. Wilt u niet telkens een loodgieter inschakelen? Maar slaagt u er zelf ook niet in een verstopping te verhelpen? Probeer een verstopping dan te voorkomen. Wij geven u hieronder drie tips om dit mogelijk te maken.

1. Spoel zo min mogelijk rommel door


Een verstopping ontstaat vaak als gevolg van rommel in de afvoer. Deze rommel heeft u zelf vermoedelijk doorgespoeld. Zo kunnen etensresten en haren bijvoorbeeld een verstopping veroorzaken. Ook vet is geregeld de boosdoener. Probeer dus zo min mogelijk van deze rommel door te spoelen wanneer u een verstopping wilt voorkomen.

2. Vang rotzooi op met een zeefje


Bent u bang dat het u niet lukt om rommel uit de afvoer te weren? Plaats dan een zeefje in het afvoerputje van uw gootsteen, wastafel en douche. Dit zeefje vangt namelijk een groot deel van de rommel op. De kans op een verstopping is dus een stuk kleiner wanneer u met een zeefje werkt. Vergeet niet om het zeefje geregeld te legen boven de prullenbak. Doet u dit niet? Dan kan er op den duur alsnog een verstopping ontstaan.

3. Vraag een loodgieter om advies


Niet iedereen slaagt erin om een verstopping te voorkomen. Geldt dit ook voor u? Neem dan eens contact op met een loodgieter. Hij kan u namelijk van tips voorzien om een verstopping in de toekomst te voorkomen. Daarbij komt dat hij uw afvoer jaarlijks door kan spuiten. Dit gebeurt onder hoge druk, waardoor aanslag en rommel uit de afvoer verdwijnt. Laat u dit ieder jaar doen? Dan moet het wel heel raar lopen wilt u nog steeds te maken krijgen met een verstopping.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Deskundig en professioneel
Snel ter plaatse
Altijd bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button