Drie tips van de loodgieter bij aansluiten radiatoren

radiator moersleutel
Blog

Radiatoren aansluiten is uiteraard noodzakelijk wanneer een nieuwe woning wordt opgeleverd. Woningen in Nederland kunnen immers niet zonder verwarming vanwege de koude temperaturen waarmee we hier in de winter te maken krijgen. Het aansluiten van radiatoren kan ook nodig zijn wanneer u de inrichting van uw woning heeft veranderd. Bijvoorbeeld door een aanbouw of uitbouw te plaatsen. Vanwege het grote belang van het verwarmingssysteem is het ook belangrijk dat de taak zonder fouten wordt uitgevoerd. Bij deze drie tips van de loodgieter bij aansluiten radiatoren.

Leidingen aan- en afvoer niet omwisselen

De eerste tip van de loodgieter bij radiatoren aansluiten is dat u zeker niet de leidingen van de aan- en afvoer van water moet omwisselen. Controleer daarom goed welke aansluiting op de radiator de aanvoer is en welke de afvoer. Wisselt u deze twee om dan gaat dit direct voor grote problemen zorgen. Als u niet goed weet welke leiding aan welke aansluiting gekoppeld moet worden, vraag dan advies aan een loodgieter.

Radiator ontluchten na aansluiting

Wanneer de leidingen eenmaal correct op de radiatoren zijn aangesloten dan is uw werk nog altijd niet gedaan. Om een optimale efficiëntie van het verwarmingssysteem te garanderen is nog wat nazorg noodzakelijk. Na het aansluiten de radiatoren ontluchten is heel belangrijk. Op de radiator zit een ontluchtingskraan die u moet opendraaien om de lucht uit het systeem te krijgen.

Waterdruk controleren en bijvullen

Na het aansluiten van de leidingen en het ontluchten van de radiator moet u ook nog de waterdruk controleren. Deze is af te lezen op een meter bij de cv-ketel. Indien de waterdruk niet tussen de 1.5 en 2 bar bedraagt, dan moet u het systeem bijvullen tot dit wel het geval is. Na het bijvullen moet u de radiatoren ook opnieuw ontluchten.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Deskundig en professioneel
Snel ter plaatse
Altijd bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button