Hoe ontstaan bevroren waterleidingen

Kranen
Blog

Bevroren waterleidingen ontstaan meestal bij plots opkomende vorst. Het gaat dan meestal om temperaturen van -5 graden Celsius of kouder. In dergelijke gevallen vergeten mensen vaak hun leidingen af te sluiten en zijn ze slecht voorbereid op de vorst. Dat kan voor allerlei problemen zorgen, zoals bevroren leidingen, maar ook gebarsten of gescheurde leidingen. Het kan erg vervelend zijn en als u de problemen niet correct afhandelt kunt u nog verder van huis belanden.

Lekkage in de waterleidingen

Wanneer u te maken hebt gehad met plotselinge vorst en uw leidingen zijn gescheurd of gebarsten, dan is het verstandig niet gelijk de leidingen te gaan ontdooien. U kunt in die gevallen beter wachten met het ontdooien tot dat een loodgieter aanwezig is. De loodgieter kan ervoor zorgen, dat de problemen beperkt blijven. Ook kan hij de lekke waterleidingen repareren of vervangen. Vaak is het ook mogelijk om gelijk de leidingen te laten isoleren, zodat u niet snel voor dezelfde problemen komt te staan. Als er geen sprake is van lekkage, dan kunt u in de meeste gevallen ook zelf voorzichtig de leidingen ontdooien.

Working tools, plumbing, pipes and faucetsZelf aan de slag

Gaat u zelf aan de slag met het ontdooien van de leidingen? Probeer dan eerst het probleem op te lossen door de leidingen te verwarmen middels de centrale verwarming. Is dat niet genoeg om het probleem op te lossen, dan kunt u er ook een kacheltje bij zetten. Open vuur is niet verstandig om te gebruiken in deze gevallen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Deskundig en professioneel
Snel ter plaatse
Altijd bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button